WordPress Woocommerce webshop

Een webshop maken

Consumenten kopen tegenwoordig steeds meer producten en diensten via het internet. Hierdoor zijn veel bedrijven over gestapt op webshops. Maar hoe begin je een webshop? Website Agency heeft verschillende web-winkels ontwikkelt en daarvoor maken wij gebruik van WordPress en WooCommerce. Wij bouwen de website in WordPress, en integreren dan de plug-in van WooCommerce. Door deze twee CMS’s (control management systems) te gebruiken, zorgen wij ook dat onze klant na de oplevering van de webshop makkelijk producten of diensten kan blijven toevoegen. De plug-in WooCommerce is een gratis plug-in, maar heeft erg veel opties. Het is mogelijk om verschillende betalingsmogelijkheden toe te voegen, maar ook de transportbedrijven en andere verzendopties kunt u zelf toevoegen of bewerken. Door onder andere deze opties hebben wij gekozen voor webshops met een WooCommerce plug-in!

 

Hoe werkt WooCommerce?

WooCommerce is een plug-in waarmee je jouw website in een eenvoudige webshop kan veranderen. Je kunt eenvoudig producten of diensten toevoegen, betalingsmogelijkheden zoals iDeal en PayPal toevoegen en de verzendingsmogelijkheden zijn allemaal aan te passen. Op deze manier kunnen ook mensen met minder kennis van WooCommerce en WordPress goed aan de slag met het bijwerken van hun webshop. Om van een bestaande website een webshop te maken moet je eerst WooCommerce installeren. Daarna is het van belang dat je verschillende gegevens instelt zoals het land en de valuta. Zodra dit gedaan is, is het tijd om producten toe te voegen, dit is redelijk eenvoudig omdat WooCommerce erg gebruiksvriendelijk is.

 

WordPress

WordPress is ooit begonnen als platform speciaals voor blogs. Na een tijdje is dit uitgegroeid tot één van de grootste control management systemen op het internet en is er nog maar weinig te herkennen van het blog platform. WooCommerce is ooit ontstaan door drie enthousiaste WordPress gebruikers die elkaar ontmoette op een forum. Zij wilde WordPress uitbreiden, en dit hebben ze ook zeker gedaan, dit was het begin van WooCommerce. Vandaar dat WooCommerce niet werkt zonder WordPress. Website Agency kan dit voor je realiseren, wij hebben ons al enige jaren gespecialiseerd in WordPress en kunnen je helpen bij het opzetten van een WooCommerce webshop. Ook als u uw website wilt uitbreiden naar een webshop bent u bij ons aan het juiste adres.

 

 Bronnen: