Template of Maatwerk WordPress Website laten maken?

Template of Maatwerk WordPress Website laten maken?

De keuze voor de ontwikkeling van je nieuwe website is gevallen op WordPress, vanwege het gebruiksvriendelijke CMS, grote scala aan mogelijkheden en het open-source karakter. Maar wat voor WordPress website laat je maken? Ga je voor openbare gratis of premium templates, kies je voor een intern ontwikkelde template of laat je een maatwerk website bouwen? Hieronder een overzicht van de voor- en nadelen per keuze.

Keuze 1 – Een bestaande gratis of premium WordPress template laten maken

Op websites als WooThemes en ThemeForest vind je ontelbare gratis en betaalde thema’s die als basis kunnen dienen voor jouw nieuwe WordPress website. Om je maar meteen te behoeden voor een foute keuze; ga niet voor een gratis thema! Vaak zijn dan de gebruiksrechten niet goed geregeld. De coding is vaak verouderd,  de mogelijkheden zeer beperkt en er is geen service en updates, de kans op malware is daarmee groot en vaak ontkom je niet aan ongevraagde advertising.

Een WordPress website laten maken op basis van een betaald theme is de goedkoopste optie om eenvoudig jouw nieuwe website te laten maken. Het voordeel is dat je voor zeer lage kosten de basis van jouw nieuwe website in bezit hebt. De thema’s kun je kopen op bijvoorbeeld WooThemes en ThemeForest en vervolgens zelf of door een webdesignbureau laten aanpassen en vullen met de inhoud die jij op je website wilt tonen. Het nadeel hiervan is dat je vastzit aan de beperkingen van het thema; denk bijvoorbeeld aan beperkingen in functionaliteiten, kleurinstellingen van buttons, menu’s en pagina’s en het feit dat je met een thema nooit een unieke website zult hebben. Een ander nadeel is dat je qua service en vragen afhankelijk bent van de ontwikkelaar van het thema, die vaak weinig zin en tijd heeft om jouw te helpen: hij verdient immers niets meer aan je nadat je het template hebt aangeschaft.

Keuze 2 – WordPress website laten maken met een intern ontwikkeld template

Sommige webdesignbureaus hebben hun eigen template ontwikkeld, om zo sneller websites vanuit 1 standaard template te kunnen ontwikkelen. Dit zie je vaak terug in de goedkope prijzen en snelle opleverdata die deze webdesignbureaus kunnen bieden. De voordelen van een website laten maken aan de hand van een intern ontwikkeld template zijn:
– Goedkope(re) kosten t.o.v. maatwerk websites
– Snelle oplevering vanwege het bouwen vanuit 1 standaard frame en overslaan designfase
– Hoger serviceniveau t.o.v. openbare template aanbieders: het webdesignbureau is immers verantwoordelijk voor het functioneren van jouw website
– Vaak standaard opties als contactformulier / over ons pagina/ social media koppeling etc.

Websites als deze zijn vaak zeer geschikt voor startende bedrijven, ZZP-ers, artiesten en het MKB die hun product of dienst online kenbaar wilt maken zonder daar ingewikkelde functionaliteiten of bijvoorbeeld database koppelingen voor nodig te hebben: het doel is een mooie, goedkope website laten maken die vooral informatief en aantrekkelijk dient te zijn. Geïnteresseerd in een website die dit biedt? Let dan op de volgende zaken:

  • Functionaliteiten – Schrijf voor jezelf op welke opties niet in jouw website mogen ontbreken en vraag de aanbieder of deze opties binnen het website pakket vallen. Anders kunnen de website laten maken kosten voor extra werk vaak snel oplopen!
  • Ontwerp in huisstijl – Kan het template worden afgestemd op de bestaande huisstijl van jouw bedrijf? En past het formaat van de website zich aan op tablets en smartphones om zo ook deze mobiele doelgroep te bedienen? Dit ‘Fully Responsive‘ ontwerp wordt steeds belangrijker!
  • Vindbaarheid in Google – Je wilt natuurlijk wel dat jouw nieuwe website goed gevonden wordt in de zoekmachine van Google. Wat doet de aanbieder om dit voor elkaar te krijgen en zijn hier extra kosten aan verbonden? Websites gebouwd in WordPress worden zeer goed uitgelezen door Google en daarnaast helpen goed ingestelde plug-ins als Yoast SEO ook om beter te worden gevonden!
  • Hosting & Onderhoud – wordt er ook hosting en onderhoud aangeboden of dient er  (een vaak hoge prijs per uur) betaald te worden indien je aanpassingen of toevoegingen wilt doen aan je website? En hoeveel snelheid en opslagruimte krijg je binnen het aangeboden hostingpakket?

Voor starters, ZZP-ers en het MKB in de regio Heerhugowaard adviseren wij Website Agency, waar je binnen 4 weken een kwalitatieve WordPress website kunt laten maken volledig naar jouw wens en huisstijl.

Keuze 3 – Unieke maatwerk WordPress website laten maken door een specialist

Wilt u een uniek design of heeft u bepaalde eisen die maatwerk vereisen? Voor een echt unieke website die opvalt door een uniek design of bijvoorbeeld gekoppeld dient te worden aan bestaande databases is het aan te raden om uw website op maat te laten maken. Zeker als uw website essentieel is voor uw core business en grote invloed kan hebben op uw omzet of service niveau wilt u een website die naadloos aansluit op uw visie.

Web Agency is de web-ontwikkelaar die uw organisatie op een innovatieve en unieke manier positioneert op het web. Wij geloven in een persoonlijke aanpak, waarbij wij u betrekken in het proces van Idee, Concept en Ontwikkeling. Dit om tot een professioneel en hoogwaardig eindproduct te komen. Deze transparante werkwijze bieden wij, om uw webzorgen uit handen te nemen. Wij maken gebruik van creatieve, unieke en innovatieve web-toepassingen, om u als klant een voorsprong te geven op de concurrentie. Uw online succes vergoten, website ontwikkelen of optimaliseren? Wij staan open voor uw idee en geven advies op maat.

Wat kies jij?

Welk soort website je laat bouwen hangt af van de eisen die jij aan de nieuwe website stelt en het budget dat hiervoor beschikbaar is. Vaak kan een website bouwer of webdesignbureau aan de hand van een duidelijke aanvraag ondersteuning bieden in de keuze voor een template of maatwerk website. Oriënteer je daarom bij verschillende aanbieders en ga in gesprek met het bureau waar je een goed gevoel bij hebt: de partij die je kiest blijft als het goed is een relatie voor de lange termijn dus is het belangrijk dat je een goede klik hebt met het bureau! Website Agency maakt graag een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden voor jouw nieuwe website te bespreken. Bel ons hiervoor gerust op 06- 462 720 21.