WordPress CMS Website en App laten maken

1 op de 5 websites = WordPress CMS!

Hoe WordPress van blogplatform is uitgegroeid tot het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) om een website te laten maken. Matt Mullenweg, oprichter van WordPress,  onthulde vorige week dat WordPress momenteel achter 18,9% van alle websites ter wereld zit. Wat maakt WordPress zo populair?

Gebruiksvriendelijk WordPress CMS

De grootste kracht van WordPress is de gebruiksvriendelijke beheeromgeving van de ‘achterkant’ van de website. Waar het beheren van de inhoud van websites bij andere CMS systemen veel technische kennis vereist, kunnen eigenaren van een WordPress website de inhoud zelf eenvoudig beheren en wijzigen in het Content Management Systeem. Hierdoor houden bedrijven hun website eenvoudig zelf up to date en blijven de baas over hun website.

Een ander voordeel t.o.v. een intern ontwikkeld CMS van een webdesignbureau is dat een WordPress CMS altijd verhuist kan worden naar een andere aanbieder indien je ontevreden bent.

Duizenden plug-ins dankzij open-source

WordPress is een open-source platform, wat betekent dat iedereen ter wereld kan bijdragen aan de verbetering van het platform door er zogeheten ‘plug-ins’ voor te schrijven die vervolgens door website bouwers gratis of tegen betaling in jouw website verwerkt kunnen worden. Denk hierbij aan standaard oplossingen voor bijvoorbeeld een kalenderfunctie, fotogalerij, chatbox en contactformulier in jouw nieuwe website; deze hoeft het webdesignbureau niet meer zelf te programmeren, maar kan simpelweg een bestaande kalendermodule toevoegen aan jouw website. Zo kunnen webdesignbureaus tijd besparen tijdens de ontwikkeling van jouw website, iets wat je terugziet in de kosten van een website laten maken.

WordPress als App platform

De volgende zichtbare stap in WordPress gebruik is de inzet van WordPress als platform voor het ontwikkelen van Apps. Van de WordPress ontwikkelaars geeft 6% aan het platform in 2012 te hebben gebruikt om mobiele Apps te bouwen. De verwachting is dat WordPress in de toekomst steeds vaker ook voor de ontwikkleing van Apps zal worden gebruikt door App ontwikkelaars.

“In 2012 zijn er meer dan 46 miljoen WordPress-software toepassingen en -mobiele Apps gedownload en profileert zich hiermee als App CMS”

WordPress Website + App laten maken

De vraag naar zowel een website als een App wordt voor ondernemingen steeds groter. Hierbij worden deze 2 platformen nog (te) vaak los van elkaar gezien, waardoor er dubbele kosten in zowel ontwikkeling als beheer optreden. Door zowel de website als de App van een bedrijf te laten maken en aan 1 overzichtelijk WordPress CMS te koppelen, kan de inhoud van beide platformen eenvoudig en gelijktijdig worden gewijzigd, aangepast en up to date worden gehouden. Web Agency is als WordPress specialist ervaren in de combinatie website + app en bekijkt graag samen met u de mogelijkheden voor uw bedrijf.

WordPress: de nieuwe standaard

Gaat WordPress in de toekomst nog meer marktaandeel verwerven en straks wellicht de basis vormen voor 1 op de 4 websites die het gehele internet rijk is? Onze verwachting is van wel.

  • WordPress is een open-source CMS, waardoor het aantrekkelijk is voor vele ontwikkelaars wereldwijd om te gebruiken.
  • Miljoenen weblogs en websites maken inmiddels gebruik van WordPress. De kracht van de massa telt!
  • Het is een toegankelijk content management systeem (iedereen kan ermee werken) dat eenvoudig door bedrijven beheerd kan worden.
  • D.m.v. kant en klare thema’s kunt u snel een eenvoudige website opzetten. Nadeel van een thema is wel dat u gebonden bent aan 1 design dat vaak niet past bij uw huisstijl. Web Agency heeft intern haar eigen template ontwikkeld welke volledig aan te passen is aan uw huisstijl. Een geschikte oplossing om tegen lage kosten een top WordPress website te laten maken.
  • Er zijn talloze Plugins beschikbaar, die allerlei functies aan de website toevoegen. Deze dienen vaak wel geintegreerd of aangepast te worden door een WordPress specialist om de functie naadloos in de website te verwerken.
  • De scripts en codering van WordPress zijn erg licht en zorgt dat de website snel laad.
  • Elke website kan te maken krijgen met hackers of technische storingen. Zorg er daarom voor dat de WordPress versie die je hebt up-to-date is. Web Agency voert alle nieuwe updates automatisch voor u door en maakt daarnaast dagelijkse back-ups zodat uw website altijd veilig blijft.
  • WordPress is zeer SEO-vriendelijk, en met de juiste plugins en instellingen, zoals de SEO-plugin van Yoast sta je al snel hoog in de zoekmachine van Google.
  • Er zijn met WordPress heel eenvoudig koppelingen te maken met social media platforms. Je kunt feeds weergeven of mensen via social media laten inloggen.

Er zijn nog vele andere voordelen te noemen, benieuwd naar de WordPress mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem contact met ons op.

Uw WordPress website laten maken?

Wat zijn de mogelijkheden voor uw bedrijf? Wat zijn de kosten van een WordPress website en hoelang duurt het om een WordPress website te laten maken? Allen vragen die bij u kunnen opkomen na het lezen van dit artikel. Voor antwoorden vraagt u vrijblijvend een offerte aan of belt u 06- 462 720 21. Website Agency geeft u graag de benodigde informatie om van start te gaan!