WordPress 3.8, wat is er nieuw?

WordPress 3.8, wat is er nieuw?

WordPress 3.8 ‘Parker’

Eind 2013, 2 maanden na de laatste versie van WordPress 3.7 heeft WordPress haar nieuwste versie, WordPress 3.8 met als bijnaam “Parker”, gelanceerd.

WordPress 3.7 gaf al de mogelijkheid om op de achtergrond updates automatisch te updaten, daardoor denken sommige consumenten nu dat WordPress 3.7 zich automatisch update naar WordPress 3.8. Maar dat zal niet gebeuren, deze versie van WordPress moet apart geïnstalleerd worden voor gebruik.

Dashboard

Wat valt er op?

Wanneer u WordPress 3.8 opent ziet u al gelijk dat het dashboard een nieuwe stijl heeft. Het nieuwe frisse ontwerp geeft ook gelijk een eenvoudige uitstraling. Het lettertype Open Sans samengevoegd met eenvoudige teksten geeft een heldere en comfortabele typografie.

WordPress werkt voor elke device

WordPress 3.8 is te gebruiken op elk apparaat. Van Tablet naar mobiel tot laptop en de niet te vergeten desktop. WordPress zal zich aan u aanpassen.

Settings

De nieuwe versie is ook sneller geworden in vergelijking met de oude versie, door middel van pixels verwijderen laad de pagina sneller. Ook passen alle iconen zich aan uw beeldscherm aan dankzij de nieuwe vector.

Alle widgets passen zich nu ook helemaal aan op de pagina grootte. Wanneer u een heel groot scherm heeft tonen er meerdere naast elkaar. Maar zit u op een mobiel of tablet? Geen probleem, u kunt op een widget drukken om hem toe te voegen.

Thema kleuren voor WordPress

Vindt u de nieuwe zwarte kleurstelling niet mooi? U kunt nu uw eigen kleurthema uitzoeken. WordPress heeft een lijst met verschillende kleurstellingen waaruit u kunt kiezen.
WordPress biedt de volgende thema’s:

  • StandaardWordPress website laten maken
  • Koffie
  • Licht
  • Blauw
  • Zonsopkomst
  • Oceaan
  • Ectoplasma

Via uw profiel kunt u deze eenvoudig wijzigen.

Zelf updaten naar WordPress 3.8? Tip!

Wanneer u uw WordPress versie zelfstandig wilt updaten dient u voorzichtig te werk te gaan; er kunnen zich een aantal ongewenste wijzigingen voordoen in de lay-out en functionaliteit van uw website t.o.v. WordPress 3.7. Hoe dit komt?

User

Niet alle plug-ins zijn gereed en werken gelijk zonder problemen in de nieuwe WordPress versie. Wanneer u niet beschikt over de gehele kennis van WordPress kunt u het beste uw WordPress laten updaten door de webbouwer. Ga je toch zelf aan de gang? Zorg dan altijd dat je een back-up maakt van je huidige installatie zodat je altijd terug kunt indien er iets misgaat!

Goed nieuws voor onze klanten!

Klant van Website Agency? Dan heeft u geen omkijken naar dit soort updates. Wij voeren nieuwe updates altijd door binnen onze hosting & onderhoud service, eventuele problemen verhelpen wij direct en kosteloos. Zo bent u altijd verzekerd van een website die up to date is volgens de laatste standaard en zal uw website dus nooit langzaam verouderen!

Thumb_Up

WordPress 3.8 website laten maken?

Zelf een nieuwe website laten maken of uw huidige website omzetten naar WordPress? Of heeft u vragen over punten die genoemd zijn hierboven? U kunt ons altijd bellen, wij zijn bereid uw vragen te beantwoorden.