Wordpress, toen en nu.

WordPress, toen en nu.

In 2003 kwamen Matt Mullenweg en Mike Little op het idee om het bloggen wat makkelijker te maken, dit was de geboorte van WordPress. Oorspronkelijk was dit CMS (control management system) bedoeld voor bloggers. Maar naarmate steeds meer bedrijven en personen zich met WordPress bezig gingen houden zorgde WordPress voor steeds meer nieuwe updates en begon de ontwikkeling van plug-ins en componenten. Precies 10 jaar later, in Juli 2013. Draaiden er 68,5 miljoen websites wereldwijd op één CMS en dat is WordPress! Waaronder talloze bedrijven als CNN, The New York Times, Coca Cola France en Sony.

 

WordPress 3.9

Doordat WordPress zich goed blijft ontwikkelen is het in April 2014 alweer tijd voor WordPress 3.9. In deze versie zullen er verschillende verbeteringen zijn. Zo zal het in deze versie mogelijk zijn om een galerij te bekijken in de editor zo hoef je dus niet eerst alles op te slaan, maar kan je live kijken hoe de galerij er uit gaat zien. Ook kan je audio en video bestanden uploaden zodat je deze kan testen. Verder zijn er verbeteringen voor TinyMCE, dit is de software die ervoor zorgt dat Visual Composer goed werkt. Zo is het nu ook mogelijk om teksten vanaf Microsoft Word te kopiëren en te plakken in WordPress, zonder dat de opmaak verloren gaat.

 

Thema’s, componenten en plug-ins.

Om een goed werkende en mooie WordPress website te ontwikkelen is het belangrijk dat je goed gebruik maakt van de software die beschikbaar is. Zo maakt Website Agency gebruik van verschillende plug-ins en componenten om jouw website zo goed mogelijk werkend te krijgen en te houden. Een ander woord voor ontwikkelaar is developer. Een developer is erg belangrijk voor WordPress, developers werken namelijk constant met het cms, hierdoor zij kennen de software van binnen en buiten. Daar maakt WordPress ook handig gebruik van, zij roepen developers op bijvoorbeeld beta versies van WordPress te testen en te zien of de plug-ins en componenten werken. Wij, Website Agency, zijn ook developers. Wij ontwikkelen veelal websites voor particulieren en bedrijven.

 

Bron: http://hosting.coldcoffee.nl/5-feiten-over-wordpress-die-je-niet-kende/
https://wordpress.org/news/2014/03/wordpress-3-9-beta-1/